ΕΣΠΑ 2014-2020

ΤΣΙΠΟΥΡΟ VANTANA (ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ)

ΤΣΙΠΟΥΡΟ VANTANA

Αυτό το υπέροχο απόσταγμα που συντροφεύει τις χαρές των ανθρώπων μας, παράγεται από στέμφυλα σταφυλιών, που αποστάζονται χωρίς προσθήκη γλυκάνισου.

Το Τσίπουρο Βαντάνα παράγεται από σταφύλια ελληνικών αρωματικών ποικιλιών, που καλλιεργούνται σε επιλεγμένα αμπελοτεμάχια κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μετά την αλκοολική ζύμωση, τα στέμφυλα αποστάζονταi σε μικρούς ασυνεχείς χάλκινους αποστακτήρες , μέσα από μία υπομονετική και ενδελεχή διαδικασία προκειμένου να διατηρήσουν τα πρωτογενή αρώματα τους.

Μόνο η «καρδιά» συλλέγεται, για να αποτελέσει το Τσίπουρο Βαντάνα. Το μέρος του αποστάγματος που έχει τα πιο καθαρά, πλούσια και φινετσάτα αρώματα, την βελούδινη γεύση και που είναι απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες.

Το απόσταγμα αυτό, αραιώνεται με το κρυστάλλινο νερό των βουνών του Ερυμάνθου, και αφού φιλτραριστεί, παραμένει αρκετό διάστημα σε δεξαμενές αποθήκευσης για να ομογενοποιηθεί και να σταθεροποιηθεί πριν εμφιαλωθεί στις φιάλες με την χαρακτηριστική ζεστή πράσινη σκούρα ετικέτα.

Όλες οι αισθήσεις σου καλούνται στην γευσιγνωσία του. Το κοιτάζεις στο φως και είναι καθαρό και διαυγές. Το μυρίζεις και νιώθεις τον αρωματικό του χαρακτήρα. Το κρατάς στο στόμα και αισθάνεσαι τη μαγεία της απόσταξης. Έτσι απολαμβάνεις το Τσίπουρο Βαντάνα.

Κρυστάλλινο στην όψη. Στη μύτη ντελικάτο με έντονα φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών και νότες ανθικές, σύνθετο μπουκέτο και πολύπλοκη παλέτα αρωμάτων. Στο στόμα  μαλακό και βελούδινο με απαλό αλκοόλ και μακρύ τελείωμα. Πλούτος και φινέτσα συνδυάζονται σε ένα σύνολο με εξαιρετική διάρκεια.

Πίνεται σκέτο, κατά προτίμηση παγωμένο, η και με προσθήκη πάγου.

Αποτελεί και βάση για εμπνευσμένα cocktails η απλά συμμετέχει σε αυτά.


Έχει βραβευτεί με:

  • Ασημένιο βραβείο, στον διαγωνισμό London Spirits Competition 2021
  • Ασημένιο βραβείο, στον διαγωνισμό Olymp Awards 2017

 

 

 

ALCOHOL CONTENT:40%

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

 

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

ESTABLISHED 1904

ΕΣΠΑ 2014-2020

Search