ΕΣΠΑ 2014-2020

ΑΛΚ/ΧΟ ΠΟΤΟ - BRANDY

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 3* VANTANA / ΑΛΚ. ΠΟΤΟ / BRANDY

Ο Παναγιώτης Βαντανας ήταν άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα, με ιδιαίτερη αισθητική και ήθελε να ανακαλύπτει πρώτες ύλες, να δοκιμάζει ποτά και κρασιά από όλο τον κόσμο,  και να δημιουργεί ιδέες.

Το λιμάνι της Πάτρας , ήταν τότε κέντρο μεταφοράς πρώτων υλών από την ανατολή προς την Ευρώπη και αντιστρόφως , με γνωστή την τεράστια άνθιση του εμπορίου της σταφίδας, γεγονός που έδινε την ευκαιρία στον Παναγιώτη Βαντάνα να έρχεται σε επαφή με πολλές πρώτες ύλες και προϊόντα.

Έτσι όταν το 1904 ίδρυσε την ποτοποιία του, ξεκίνησε να αποθηκεύει σε δρύινα βαρέλια, που τα διατηρούσε σε κελάρια με ξηρό περιβάλλον και ήπια θερμοκρασία, τα καλυτέρα οινικά αποστάγματα από ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών, όπως επίσης και Μοσχάτο Πατρών, οίνο με έντονη αρωματική συγκέντρωση .

Τα αποστάγματα ωρίμαζαν για αρκετό καιρό και ανέπτυσσαν έντονο άρωμα και ζωηρό, κεχριμπαρένιο χρώμα.

Ήθελε με αυτά να δημιουργήσει ένα ποτό με ελληνικό χαρακτήρα για έντονες συγκινήσεις.

Στην παρασκευή του συμμετείχαν αρμονικά, brandy - απόσταγμα οίνου παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια από ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών, απόσταγμα κορινθιακής σταφίδας, μοσχάτος Πατρών οίνος γλυκύς λευκός προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, μέλι από  βότανα των βουνών του Χελμού και του Ερυμάνθου και κρυστάλλινο νερό από τις πηγές τους.

Tο ξεχωριστό αυτό ποτό της ελληνικής φύσης, τότε άλλοι το έλεγαν brandy, άλλοι κονιάκ, αλλά το πραγματικό του όνομα ήταν Αυθεντικό Βαντανα.

Αυτό το ποτό που παράγεται μέχρι σήμερα, από την τρίτη γενιά της οικογενειακής ποτοποιίας, με την ίδια συνταγή του Παναγιώτη Βαντανα, αντιπροσωπεύει την αυθεντικότητα των ελληνικών πρώτων υλών, την δύναμη τους, την μοναδικότητα τους, τη υπέροχη γεύση και άρωμα τους.

Η όψη του, φωτεινή, κεχριμπαρένια, ζωντανή.

Η αίσθηση του φρουτενια και ανθικη .

Η γεύση του απαλή και στρογγυλή, με αίσθηση καραμέλας και άγγιγμα σταφίδας.

Η επίγευση του ισορροπημένη, με γεμάτο τελείωμα.

Η απόλαυση του ευέλικτη και γενναιόδωρη με έντονο χαρακτήρα, παρούσα σε όλες τις εκφάνσεις, σκέτο, με πάγο, η σε κοκτέιλ.

Η ικανότητα του πολύπλοκη και δημιουργική στην γαστρονομία και στην ζαχαροπλαστική.

 

Έχει βραβευτεί με:

  • Χρυσό βραβείο, στον διαγωνισμό Olymp Awards 2020

 

 

 

ALCOHOL CONTENT: 30%

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

ESTABLISHED 1904

ΕΣΠΑ 2014-2020

Search