ΕΣΠΑ 2014-2020

ΟΥΖΟ ΑΕΝΑΟΝ VANTANA

ΟΥΖΟ VANTANA 100% ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΟΥΖΟ VANTANA ΑΕΝΑΟΝ ΟΥΖΟ VANTANA ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

Το Ούζο Βαντάνα Αέναον, που παρασκευάζεται από την αρχή της ποτοποιίας και για τρεις ολόκληρες γενιές, συμπληρώνει ήδη πάνω από 100 χρόνια ζωής.

Η ονομασία Αέναον προστέθηκε από την τρίτη γενιά της οικογενειακής ποτοποιίας, που σημαίνει αιώνιο, παντοτινό όπως αιώνια και παντοτινή είναι η Ελλάδα και οι παραδόσεις της, έτσι και το Ούζο Βαντάνα με την συγκεκριμένη αυτή συνταγή.

Παράγεται μετά από ποιοτική απόσταξη πολλών σπόρων και βοτάνων, κυρίως γλυκάνισου, μάραθου, αστεροειδούς γλυκάνισου και μαστίχας.

Κατά την  αργή απόσταξη σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες οι οποίοι είναι κτιστοί,  απομακρύνονται οι κεφαλές και οι ουρές, το αρχικό και το τελευταίο μέρος της απόσταξης. Συλλέγεται μόνο η “καρδιά” ώστε το απόσταγμα αυτό να έχει καθαρότερο και λεπτότερο άρωμα.

Το απόσταγμα αυτό αραιώνεται με κρυστάλλινο νερό, από τα βουνά του Ερυμάνθου.

Αφού αραιωθεί στον επιθυμητό αλκοολικό τίτλο και φιλτραριστεί, ωριμάζει και ομογενοποιείται αρκετό διάστημα πριν την  εμφιάλωση του.

Το ούζο Βαντάνα Αέναον είναι  μαλακό, ευκολόπιστο και ευχάριστο. Το γλυκανισάτο άρωμα του και η δροσερή και εκλεπτυσμένη γεύση του κυριαρχούν.

Πίνεται με νερό ή και με πάγο και για κάποιους παραδοσιακούς σκέτο. Το παγωμένο νερό δίνει στο Ούζο τη σωστή θερμοκρασία και αυτό αποκτά το χαρακτηριστικό γαλάκτωμα που πολλοί αγαπούν.

Αγαπάει τον ήλιο, την καλή παρέα και τους καλούς μεζέδες. Συνοδεύεται  άριστα με  θαλασσινά όπως γαρίδες, χταπόδια, καλαμαράκια, γαύρους, σαρδέλες, αλλά  και με μεγαλύτερα ψάρια. Επίσης με διάφορα ελληνικά τυριά όπως φέτα, κεφαλοτύρι, λαδωτήρι, γραβιέρα και βεβαίως με ελιές, ντομάτα, σαγανάκι, ντάκο, γίγαντες, φάβα, και αρκετούς άλλους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρωματισμό φαγητών και σαλτσών.

Με το Ούζο Βαντάνα Αέναον δημιουργούνται ευφάνταστα κοκτέιλ με lime, πορτοκάλι, λεμόνι, βασιλικό όπως επίσης και ταιριάσματα με καφέ.

 

Έχει βραβευτεί με:

  • Ασημένιο βραβείο, στον διαγωνισμό Olymp Awards 2017
  • Ασημένιο βραβείο, βαθμολογία 91/100, στον διαγωνισμό International Wine & Spirits Competition IWSC 2020,

 

 

 

ALCOHOL CONTENT: 38%

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

 

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Shadow

 

ESTABLISHED 1904

ΕΣΠΑ 2014-2020

Search